Nefis Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram margarin yahut tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı poğaçaların üzeri için)
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 paket instant kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiğine un
İçi için:
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- Susam ve çörek otu
Nefis Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir yumurtanın sarısı ayrılır ve başka bütün materyaller karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin (unu yavaş yavaş ek edin, elinize yapışmayan bir hamur olacak).
- Hamurun üzeri örtülerek en az yarım saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanırken iç materyalini hazırlayın. Ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu karıştırın.
- Dinlenen ve mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve iri ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp elinizle avuç büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı iç gereçten koyup hamurun kenarlarını toplayıp elinizde yuvarlayarak poğaça biçimi verin.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizin ve tekrar yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Nefis Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı