elektronikci
FD Üye

Nefis Pastane Şeker Paresi Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
- 5 çay bardağı un denetimli ekleyelim
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Az limon suyu
Nefis Pastane Şeker Paresi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için; su ve şekeri tencereye alıp kaynayınca 10 dk daha kaynatıp, soğumaya bırakılır.
- Hamur için; tüm sıvılar karıştırılır akabinde irmik ve vanilya kabartma tozunu ekleyip, denetimli formda un ekleyelim orta yumuşak bir hamur olmalı.
- İstediğiniz üzere biçim randıman yağlanmış tepsiye alınır, üzeri çatalla çizilir ve yumurta sarısı sürülür.
- 175 derecede pişirelim. Şeker paremiz fırından çıkınca soğuyan şerbeti dökelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz
tanımı deneyeceklerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ????.