Nefis Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 tane patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 4-5 adet domates
- 8-9 adet yeşil biber
- 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- (İsteğe nazaran pul biberde eklenebilir. Karabiberini de ne fazla nede az olacak biçimde ayarlayın tadını veren karabiber zira )
Nefis Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kıymamıza 1 adet domatesimizi rendeliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra uygunca yoğuralım kenara alalım.
- Patlıcanları fotoğrafta görüldüğü üzere ne kalın ne ince olacak biçimde halka halinde doğrayalım.
- Domatesleri de dört modüle bölelim. Biberler tüm biçimde konulacak yahut 2 modüle kesebilirsiniz.
- Öncelikle tepsimize patlıcanların ortasına kıymayı köfte halinde yerleştirip dizelim.
- Ortasına da domates ve biberleri ekleyelim.
- Hazırladığımız tepsimize domates ve biberlerin üzerine gelecek biçimde tuz serpelim. ( patlıcanlar tuzlanmıyor fırında sertleşme olmasın diye )
- Daha sonra sıvı yağımızı gezdirdikten sonra 3 yemek kaşığı su kadar elimizle üzerine çırpalım.
- 180 derecelik fırınımızda pişirelim. Çok kolay ve lezzetli yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. ????.