Nefis Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 tane patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 4-5 adet domates
- 8-9 adet yeşil biber
- 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- (İsteğe nazaran pul biberde eklenebilir. Karabiberini de ne fazla nede az olacak biçimde ayarlayın tadını veren karabiber zira )
Nefis Patlıcan Kebabı (Antep Usulü) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kıymamıza 1 adet domatesimizi rendeliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra uygunca yoğuralım kenara alalım.
- Patlıcanları fotoğrafta görüldüğü üzere ne kalın ne ince olacak biçimde halka halinde doğrayalım.
- Domatesleri de dört modüle bölelim. Biberler tüm biçimde konulacak yahut 2 modüle kesebilirsiniz.
- Öncelikle tepsimize patlıcanların ortasına kıymayı köfte halinde yerleştirip dizelim.
- Ortasına da domates ve biberleri ekleyelim.
- Hazırladığımız tepsimize domates ve biberlerin üzerine gelecek biçimde tuz serpelim. ( patlıcanlar tuzlanmıyor fırında sertleşme olmasın diye )
- Daha sonra sıvı yağımızı gezdirdikten sonra 3 yemek kaşığı su kadar elimizle üzerine çırpalım.
- 180 derecelik fırınımızda pişirelim. Çok kolay ve lezzetli yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.