Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Patlıcan Kebabı

Nefis Patlıcan Kebabı
0
51

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
patlican-kebabi-nefiss.jpg

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8- adet küçük boy patlıcan
  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ (patlıcanı yağlamak için)
  • 400 gr orta yağlı dana kıyma
  • 400 gr  kuzu kıyması
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1adet yumurta
  • 2 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Biraz köfte baharatı
  • Tuz
Sosu için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Kırmızı toz biber

Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle köftesi için; bir kap içerisine, kıymayı, rendelenmiş suyu sıkılmış  soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tüm baharatları, yumurtayı ve galeta ununu katıp, bütün malzemeyi güzelce yoğuralım.
  2. Kıymamızın üzerini örtüp, buzdolabına dinlendirmeye bırakalım .
  3. Patlıcanları 1 parmaktan daha kalın olacak şekilde dilimlere keselim ve bol tuzlu su içerisine koyalım,.
  4. Üzerine ağırlık koyup 30 dakikaya yakın acısı çıkması için bekletelim.
  5. Daha sonra tuzlu suyunu süzüp, bol su içinde patlıcanları yıkayıp tekrar süzelim.
  6. Genişçe bir kap içerisine koyup, üzerine yarım çay bardağına yakın sıvı yağ gezdirip, elimizle patlıcanları iyice karıştıralım.
  7. Daha sonra kıymayı çıkarıp, yuvarlak formda patlıcan dilimlerinin genişliğinde  şekiller verelim.
  8. Yuvarlak borcam içerisine, bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıra sıra yan yana dizip, tüm malzemeyi bitirelim (soğan, dilim domates ve biber de dizebilirsiniz).
  9. Küçük bir tava içine sıvı yağ  alıp, ocağı koyalım, baharatlarını salçayı ekleyip kavuralım sıcak suyunu da katıp, bir taşım kaynatıp, kepçe ile tepsideki malzemenin her yerine gezdirelim.
  10. 1 adet fırın kağıdını muslukta suyla ıslatıp, elimizle kağıdı sıkalım ve bu kağıdı tepsimizin üzerine örtüp; önceden ısınmış, alt üst ayar 200 derece fırının alttan ikinci rafında, 40 dakika kapalı şekilde pişirelim.
  11. Daha sonra fırın kağıdını üzerinden çıkarıp, 205 derecede, 20 dakika daha üzerleri kızarana dek pişirelim (bu aşamada eğer tepsi içinde aşırı su varsa, birazını gerektiği kadarını tepsiyi yan eğdirip bir tasa boşaltabilirsiniz).
  12. Güzelce kızarıp pişmiş yemeğimizi, sıcakça servis edelim.
Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt