Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 350-400 gr kadar kuşbaşı et (Tavuk eti de olur)
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 büyük domates
- 4 adet biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- Bolca sıvı yağ
Nefis Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyalım, uzunlamasına istediğimiz şekil kızartmalık doğrayalım acı suyu çıksın diye 1 tatlı kaşığı tuz eklediğimiz suyun içine bırakalım 15-20 dakika bekletip, suyunu süzdürüp, kurulayalım ve hafif kızartalım.
- Yağını alsın diye havlu kağıt üzerine alalım. Soğanı piyazlık doğrayalım. Biberleri parmak şeklinde, domatesi dilim dilim doğrayarak sıra ile hepsini kızartalım.
- Yemeği yapacağımız tencereye etimizi ve 2yemek kaşığı sıvı yağı alalım güzelce suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Salçamızı ilave edelim, bir kaç tur kavuralım ve yemeğin suyunu ilave edelim sebzeleri dizeceğimiz için ocağı kapatalım üzerine kızartmış olduğumuz soğanları, sarımsağı, patlıcanları dizelim.
- Üzerine domates ve biberleri dizelim. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yemeği hiç karıştırmadan pişirelim biraz sulu olacak şekilde ocaktan alalım. Patlıcan kebabımızı 10 dakika dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.