
Nefis Peynirli Gözleme Tanımı İçin Gereçler
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- Peynir
- 1 orta uzunluk kuru soğan (İsterseniz kullanmayabilirsiniz de)
- Tereyağı yahut sıvı yağ
Nefis Peynirli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun derin bir kaba unumuzu alıp ortasını havuz üzere açıp tuz ve maya konulur suyu denetimli formda eklenilip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Elde ettiğimiz hamuru üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.
- Daha sonra mayalanan hamuru evvel biraz elimizle tezgahta yoğurulur ve eşit 8 modül beze elde edilir.
- Ve öteki taraftan da iç harç için soğanları küçük bir halde doğrayıp peynirin içine konulup karıştırılır.
- Akabinde birinci bezeden alıp hafif unlayıp servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız bezeye bir tarafına d biçiminde iç harç eklenilip kapatılır.
- Çatal art kısmı ile hafif basılarak kapatılıp ısıttığımız tavaya yahut saça konulup gerili önlü pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine yağ sürülür ve servise hazır hale getirilir.