teknolojiuzmani
FD Üye
Nefis Pırasalı Tepsi Böreği (Baklavalık Yufka İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- Yarım kilo pırasa
- 1 tane büyük uzunluk havuç
- 1 tane soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı lor peyniri
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
Nefis Pırasalı Tepsi Böreği (Baklavalık Yufka İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sos için gereçleri güzelce karıştırın ve kenara alın.
- Diğer yandan sıvı yağını tavaya alın, yağ ısınınca soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ince doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu ek edip kavurmaya devam edin.
- Son olarak peyniri tuzu ve baharatları kattıktan sonra karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Tepsiyi yağlayın, yufkaları elinizle bölerek tepsiye yaymaya başlayın, her tarafına sos dökün.
- Yufkalar yarısına gelene kadar her kat için birebir süreci devam ettirin.
- Daha sonra iç harcını eşit bi formda böreğin her tarafına yayın ve yufkaların kalan başka yarısını birebir süreci uygulayarak soslamaya devam edin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- İsterseniz çörek otu yahut susam da serpebilirsiniz ben bu sefer serpmedim. Afiyetler olsun????.