Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nefis Pırpeç (Arnavut Böreği)

Nefis Pırpeç (Arnavut Böreği)
0
33

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
nefis-pirpec-arnavut-boregi.jpg

Nefis Pırpeç (Arnavut Böreği) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • Un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
Ortalara sürmek için:
  • 1 kase zeytinyağı
İç gereç:
  • 1 kg koyu kıvamlı yoğurt
  • 4-5 yumurta
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Tepsiyi yağlamak için katı margarin yahut tereyağ

Nefis Pırpeç (Arnavut Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurdun içine yumurtalarımızı kırıp, tuz ve yağ ekleyerek çırpıyoruz. ( böreği yapasaya oda sıcaklığına gelmesi için).
  2. 2,5 bardak su ve bir yemek kaşığı tuz ile hamuru hazırlıyoruz.
  3. 40 bezeye bölüyoruz, ve bezeleri yuvarlıyoruz.
  4. Birinci yuvarladıklarımızdan başlayarak küçük pasta tabağı kadar açıyoruz.
  5. 20 bezeyi ortalarına yağ sürerek ( 1 yemek kaşığından biraz az) üst üste koyuyoruz( en üste yağ sürmüyoruz).
  6. Öbür 20 bezeyi de birebir halde hazırlıyoruz.
  7. Birinci hazırladığımız yirmili bezeyi alıyoruz.
  8. Tepsi büyüklüğünden biraz fazla açıyoruz. (yoğurtlu gereç koyacağımız için kenarlarından tepsiye yoğurt akmaması için tepsiden büyük olacak).
  9. Tepsiyi ve tepsinin kenarlarını katı margarinle (tereyağ) yağlıyoruz ki hamur yoğurt koyunca toplanmasın.
  10. Öteki yirmili bezeyi de açtıktan sonra( tepsi büyüklüğünden biraz fazla) fırınımızı açıp ısıtıyoruz( 200 derece).
  11. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı tepsiye döküp homojen dağıtıyoruz.
  12. Üst yufkayı da üzerine koyup kenarlarını kıvırıyoruz.
  13. Üzerine sıvı yağ sürüp sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Böreğimiz piştikten sonra bir mühlet dinlendirip o denli kesip servis yapıyoruz. Nefis böreğimiz hazır. Afiyet olsun ????.
Nefis Pırpeç (Arnavut Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt