elektronikci
FD Üye

Nefis Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı un
- 2 adet büyük yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- Çikolata sosu
Nefis Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurunu hazırlayalım ,bir tencereye suyu ve tereyağ koyup kaynamaya başlayınca unu ilave edelim 10 dakika pişirelim.
- Daha sonra 15 dk kadar soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca içine tek tek yumurtayı kıralım karıştıralım çok güzel karıştırmak gerekiyor.
- Sonra bu hamuru yağlı kağıt üstüne tatlı kaşığı dolusu tepsiye tek tek koyalım 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişecek.
- Muhallebisi için süt, şeker, un ,yumurtayı orta ateşte sürekli karıştıralım kaynamaya başlayınca vanilini koyup kapatalım.
- Ayrı bir kapta hazır çikolata sosunu hazırlayalım.
- Pişen hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkınca bıçak yardımı ile ortalarını kesip muhallebiyi koyup kapatalım kaselere paylaştıralım.
- En son üstüne ılık çikolata sosunu dökelim.
Yumurta kokusu hiç yok. Afiyetle ????.
Nefis Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı