Nefis Ramazan Pidesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörekotu
Nefis Ramazan Pidesi Tanımı Yapılışı
- Hamuru güzelce yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Çok fazla kabarmayacak merak etmeyin.
- Dinlenen hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin elinize aça ava büyütün. Pide büyüklüğüne gelsin.
- Daha sonra parmaklarınızla bastıra bastıra pidenin iç formunu verin. (baklava dilimi).
- Üstüne yumurta sarısı ve susam ekleyin evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırına yanmaz kasede su koyarsanız dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olur. Afiyetle.