Nefis Salçalı Peynirli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (Biraz daha dolu bir kaşık)
- 100-159 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Arzuya nazaran kekik ve pul biber (Tuz peynir ve salçaya bağlı)
Nefis Salçalı Peynirli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Teflon tavamıza tereyağı ekleyip eritip, içine salçalarımızı ekliyoruz salçalarımızı 2-3 dakika kavuruyoruz. Daha sonra beyaz peyniri ekliyoruz ben tüm tüm eklemiştim biraz ufalamanız daha mantıklı olacaktır.
- Peyniri karıştıra karıştıra eritin. Peynir eriyince de 2-3 dakika orta ateşte bekletin karıştıra karıştıra. Ben bu kısma kadar tam orta ateşte pişirdim salçayı kavururken.
- Şimdi dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz ben kekik ve pulbiberi yakıştırıyorum lakin tabi karabiber de olur. Biber salçanız acı salçalarınız yada peyniriz tuzluysa tuz konusunda dikkat edin ben hiç eklemedim.
- Daha sonra salçanın ortasına 2-3 boşluk yapın ve oralara yumurtaları kırın.
- Yumurtalar da istediğiniz biçimde pişene kadar devam edim gerekirse yumurta kısımlarına tuz atarsınız.
- Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.