Nefis Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kilo salamura lahana
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı nane
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- Bir tutam maydanoz
Nefis Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Doğu Anadoluda lahana salamura yapılır ve sarması yapılacağı vakit biraz suda haşlanır.
- Salamura yaprakları suda haşlayalım .Daha sonra yıkayalım.
- Pirinçi yıkayalım, pirinçi yıkadıktan sonra üzerine yağını, baharatlarını ,salçasını ve doğradığımız zerzevatları ekleyelim iç hacı hazır.
- Sarmaya başlayalım.
- Sardığımız dolmaya 2,5 su bardağı su ekleyelim.
- Pişme mühleti yaklaşık 45 dakika.
Nefis Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı