Nefis Simit Tava Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet simit
- 12 dilim sucuk
- Yarım su bardağı kaşar peynir
- 2 ince dilim beyaz peynir
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
Nefis Simit Tava Tanımı Yapılışı
- Tereyağını tavada eritip sucukları yerleştirelim. Güzelce kızartalım.
- Ben biraz kuru seviyorum sucuğu siz dilerseniz benim kadar pişirmeyin.
- Simit ortadan ikiye keselim.
- Pişen sucukların yağına kestiğimiz simitleri iç tarafına yanlışsız bastıralım.
- Simitin bir yarımına sucukları dizelim.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri ekleyelim.
- Öbür yarısını üzerine kapatalım.
- Simitin ortasında ki boşluğa kalan kaşar peynirini ve beyaz peyniri güzelce ezerek koyalım.
- Ocağın altını açıp tavanın kapağını kapatalım.
- Peynirler eridikten bir iki dakika sonra simiti alabilirsiniz.
- Bu ortada ocağın altı harlı olmayacak orta ateşten bir tık kısık olacak.
- Ortasındaki peynirlerin altı kızardığında tavadan alıp servis edebilirsiniz.