Nefis Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 elma (Kırmızı tatlı olacak )
- Fındık kırığı
Nefis Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Diğer keklerden biraz farklı hazırlayacağız. Öncelikle yoğurt, sıvı yağ, şeker, vanilyayı bir kapta şeker eriyene kadar çırpıyoruz. 1 su bardağı karışımımızdan ayırıp, dolaba kaldıralım.
- Sonra üzerine yumurtayı ekleyip, kıvam alana kadar çırpıyoruz. En son unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kelepçeli kalıba döküyoruz altına yağlı kağıt koyarsanız daha âlâ olur. Eşit olması için sağa sola yayın.
- Kekimizin üzerine ince ince dilimlediğimiz elmalarımızı istediğiniz biçimde yerleştire bilirsiniz ve fındık kırığını çokça serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir formda pişiriyoruz.
- Kekimizin birinci sıcaklığı çıktığında 1 2 dakika sonra dolaba ayırdığımız sosumuzu her tarafına yayıyoruz 1 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.