elektronikci
FD Üye
Nefis Soslu Rengarenk Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük patates
- 3 adet havuç (kavururken 4 kaşık sıvı yağ 2 diş sarımsak)
- 2 su bardağı mor lahana
- Küçük kase mısır
- Karabiber
- Maydonoz
- Dereotu
- 1 büyük kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Nefis Soslu Rengarenk Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yoğurtlu sosu hazırladım.
- Bir kaseye yoğurt, mayonez, hardal rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırdım.
- Havuçları rendeleyip sıvı yağ ve sarımsak ile 5dakika soteleyip soğumaya bıraktım.
- Patateslerimi haşlayıp ezdim soğumaya bıraktım.
- Mor lahanayı biraz tuz ve zeytinyağıyla ovaladım.
- Herseyi hazır hale getirdikten sonra birleştirme aşamasına geçtim.
- Baton kek kalıbının içerisini streç film ile kapladım.
- İlk olarak mor lahananın yarısını kalıba döktüm(ker katı iyice bastırın)ikinci kat için havuç harcına 2kaşık yoğurtlu sostan döküp karıştırdım ve kalıba döküp düzelttim.
- 3. Kat için mor lahananın içerisine mısır ekleyip kalıba döküp düzelttim.
- Son olarak ezdiğim patatese minik doğradığım maydanoz,dereotu,karabiber tuz ve 3kaşık yoğurtlu sostan döküp iyice çırptım ve kalıba döküp iyice düzleştirdim.
- Streçle kapatıp en az 4saat dinlendirilecek şekilde buzdolabına kaldırdım.
- Dinlenen salatamı baton kalıbı ters çevirerek servis tabağına aldım ve kalan yoğurtlu sosumu üzerine döktüm.
Nefis Soslu Rengarenk Salata Tarifi Fotoğraflı Yapılışı