
Nefis Soslu Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tavuk bulyon
- 3 su bardağı ılık su
- 1 diş sarımsak
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Nefis Soslu Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü haşlayıp küçük küp halinde doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağı unu şehriyeyi koyup kavuralım.
- Üzerine ılık suyu bulyonu sarımsağı minik doğrayıp ekliyelim şehriyeler pisince ocağı kapatalım.
- Yumurta sarısını ve yoğurdu çırpıp tencereye dökelim tuz ekliyelim.
- Sos tavasında tereyağı ve baharatları kızdırıp tencereye ekleyelim afiyet olsun.