Nefis Sosuyla Bütünleşen Yumuşacık Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- 12 adet mantar
- 2 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
- Tuz
- Dereotu
Nefis Sosuyla Bütünleşen Yumuşacık Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavukları ince olarak şinitzel şeklinde kestim, derin bir kaseye alıp üzerine kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırdım.
- Daha sonra tavukları marine olmaları için 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bıraktım. (1 gece önceden buzdolabına bırakırsanız daha lezzetli olur).
- Marinasyon işlemi bittikten sonra tavukları kızdırdığım tavada, her iki yüzünü de çevirerek kızarttım.
- Sos için ayrı bir tava içerisine zeytinyağı alıp üzerine minik doğranan soğanı ekleyerek hafifçe soteledim.
- Doğradığım mantarları da ekleyip birlikte sotelemeye devam ettim.
- Bu arada sütün içerisine nişasta ekleyip karıştırdım.
- Güzelce sotelenen mantar ve soğanların üzerine bu karışımı gezdirdim.
- Zerdeçal, köri ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra sos koyulaşana kadar pişirdim.
- Sos kaynamaya başladığında rendelenmiş kaşar peynirini ilave ettim ve ocağın altını kapattım.
- Kızarttığım tavukları servis tabağına alıp üzerine sıcak sosumu gezdirerek servis ettim.Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.