Nefis Tat Vişne Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet damla sakız (Falım sakız kullandım )
- 1 su bardağı tane vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 ,5 yemek kaşığı nişasta (Mısır kullandım)
Nefis Tat Vişne Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü için yağ bir tencereye alalım.
- Orta ateşte eritip unu ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Pembeleşmesin buraya dikkat edelim.
- Ocağın altı kısılarak süt ek edelim hiç orta vermeden süratli bir formda çırpmaya devam edelim.
- Şekeri ekleyerek daima karıştırılarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını uygunca kısıp 2 dk daha pişirelim ocaktan alalım.
- Muhallebiye vanilya ekleyerek bir iki dakika blendırdan çekelim.
- Islatılmış orta uzunluk tepsi yahut küçük kaselere alalım.Mümkünse bir gece yahut 4-5 saat soğumaya bırakalım.
- Bir gece dinlendirince kıvamı çok daha hoş oluyor.
- Vişne sosu için.Nişasta hariç tüm materyalleri uygun bir tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısarak 5-6 dakika pişirelim.
- Ayrı bir yerde nişastayı 2 yemek kaşığı su ile açalım daima karıştırılarak vişne sosuna ekleyelim.
- 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Ara orta karıştırarak hafif ılımasını bekleyelim güzelce soğumuş olan muhallebinin üzerine dökelim.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ????.