Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet baget
- Haşlamak için su
- Tuz
- 3 buçuk su bardağı pirinç
- 4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yeterince domates sosu
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bagetleri tencereye alarak üzerini basacak kadar su ekleyip tuz ilave ederek haşlıyoruz.
- Pirinci yıkayarak üzerini basacak kadar ılık su ve tuz ekleyerek yaklaşık yarım bekletiyoruz.
- Tavaya yağları alıp ısıtarak süzdürdüğümüz pirinçi ekliyoruz. 6-7 dakika kavurarak altını kapatıyoruz.
- Güveç tepsiye kavrulmuş pirinçi yerleştiriyoruz.
- Haşlanmış bagetleri dizerek üzerlerine domates sosu sürüyoruz.
- Kaynar tavuk suyunu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
- Pişen yemeğimizi birkaç dakika dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. ????????????.
Pirinci hem tuzlu suda beklettiğimiz hem de tavuk suyunda tuz bulunduğu için pilava ayrıca tuz kullanmıyoruz. ????.
Deneyeceklere afiyet olsun. .
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı