Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama)

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama)
0
24

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
nefis-tavuk-buryan-tavuk-kapama.jpg

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baget
  • Haşlamak için su
  • Tuz
Pilav için ;
  • 3 buçuk su bardağı pirinç
  • 4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Tavuğun üzerine sürmek için ;
  • Yeterince domates sosu

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bagetleri tencereye alarak üzerini basacak kadar su ekleyip tuz ilave ederek haşlıyoruz.
  2. Pirinci yıkayarak üzerini basacak kadar ılık su ve tuz ekleyerek yaklaşık yarım bekletiyoruz.
  3. Tavaya yağları alıp ısıtarak süzdürdüğümüz pirinçi ekliyoruz. 6-7 dakika kavurarak altını kapatıyoruz.
  4. Güveç tepsiye kavrulmuş pirinçi yerleştiriyoruz.
  5. Haşlanmış bagetleri dizerek üzerlerine domates sosu sürüyoruz.
  6. Kaynar tavuk suyunu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
  7. Pişen yemeğimizi birkaç dakika dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. ????????????.
Sunumu ve lezzetiyle sofranızın baş tacı olacak pratik bir ana yemek. ????.

Pirinci hem tuzlu suda beklettiğimiz hem de tavuk suyunda tuz bulunduğu için pilava ayrıca tuz kullanmıyoruz. ????.

Deneyeceklere afiyet olsun. ☺️.

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt