Nefis Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü (3 parça)
- Kırmızı toz biber,karabiber,kekik,tuz, sarımsak,pul biber, sıvı yağ
- 2 küçük kapya biber
- 2 küçük yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet küçük havuç
- 1 kase mantar
- Kekik, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz
Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaseye sos için tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım ve tavukları sosa bulayıp dinlendirdim.
- Tavaya sıvı yağ eklemeden tavuğun kendi sosundaki yağıyla önlü arkalı kızarttım.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip,yarım ay şeklinde doğradığım soğanları ve minik doğradığım biberleri 5 dakika soteledim.
- Daha sonra rendelediğim havuçları ekleyip sotelemeye devam ettim.
- Mantarlarımı da ilave edip,mantarlar kavrulana kadar pişirdim.
- Son olarak baharatları ve tuzu ekleyip 1- 2 defa karıştırdıktan sonra unu ilave ettim.
- Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyip kıvam aldıktan sonra ocaktan aldım ve kızartıp borcama dizdiğim tavukların üzerine tavukların heryerini kaplayacak şekilde koydum.
- Son olarak rendelediğim kaşar peynirini ilave ederek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun ????.