Nefis Ve Yumusacık Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin Materyaller
- 300 ml ılıktan biraz sıcak süt
- Yarım paket yas maya
- 75 gram erimiş tereyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 530 gram un
- 65 gram çok yumuşak tereyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu tarçın (Az tarçınlı olsun derseniz azaltın)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Nefis Ve Yumusacık Tarçınlı Çörek Tanımı Yapılışı
- Sütü derin bir kaba alin ve mayayı içine koyup eritin. Öbür malzemeleride ek edip 5 dak yogurun. Civik bir hamur olucak. Üzerini kapatıp 1 saat dinlensin.
- Tezgahi unlayin ve hamuru ince acin. Üstüne bir firca yardımıyla tereyağını sürün. Seker ve tarcini karıştırıp hamurun her yerine serpin.
- Kücük tarafindan baslayarak rulo yapin. 3 parmak kalinliginda kesin ve tepsiye ortalarında bosluk birakarak dizin.
- Yarim saat üstü kapalı tepside bekletin. 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dak kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra pudraşekeri serpip afiyetle yiyin.