Nefis Yalancı Su Böreği (Göçmen Böreği) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 adet hazır yufka
- 1 su bardağı süt ( klasik su bardağı ve 1 parmak kadar eksik olmalı)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 50-75 gr kadar peynir
- Çay kaşığı ucuyla tuz (peynirin tuz oranına nazaran ayarlanmalı)
Nefis Yalancı Su Böreği (Göçmen Böreği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kap içerisine tuz süt ve yumurtamızı alalım çırpalım.
- Uygun büyüklükte tavayı ocağımıza alalım ( büyük göz kısık ateş).
- 1 yemek kaşığı yağ ile tereyağını eritelim ve çırpılmış süt ve yumurta karışımımıza çırparak yavaş yavaş ekleyelim.
- Tavamıza tekrar 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağı ekleyelim.
- 1. Yufkamızdan bir tavır koparıp süt ,yumurta ,tereyağı karışımına bandırarak tavamıza koyalım.
- 1. Tüm yufkayı bu halde yapalım .Tavamızda boş yer kalmamalı.
- Üzerine dilek ettiğimiz peyniri yayalım (tercihim beyaz peynir)
- Üzerine 2. Yufkamızı tıpkı yolla tavamızın üzerini kaplayacak halde yapalım ve şayet kalmışsa süt ,yumurta karışımını üzerine gezdirelim.
- Böreğimizin altı kısık ateşte pişince kalan son 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ ekleyelim.
- Böreğimizi alt üst yaparak öteki yüzünü de bu formda kızartalım.
- İstek ettiğiniz biçimde dilimleyerek sıcak servis edelim.
Not;
***Kısık ateşte pişmeli.
*** Süt 1 parmak kadar az olmalı.
***Peynir damak tadına nazaran sevdiğiniz tıp ve marka olmalı lakin tuz oranı peynirin tuzluluk durumuna nazaran ayarlanmalı.
** Toplam 10 15 dk kadar bir müddette hazır olur.