Nektarili Limonlu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Nektari sosu için
- 1 bardak su
- 2yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 nektari
- Yarım limon
- Sütlü irmik tatlısı için materyaller;
- 1 kaşık tereyağı ya da margarin
- 1 limon rendesi
- 1 vanilya
- 11 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt (doğal olursa daha lezzetli oluyor)
Nektarili Limonlu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel nektari sosunu hazırlıyoruz. Nektarileri soyup, ince kısımla rendeliyoruz. Hafif limonun suyunu sıkıp, geri kalan materyalleri de ekleyip ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
- Altını kapatıyoruz ve kek kalıbına döküyoruz (Buz dolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz)
- Nektari sosu soğuduktan sonra irmik tatlısına geçiyoruz (Amaç tatlıyı, sosun üzerine sıcak dökmek)
- İrmik tatlısı için de vanilya ve margarin/tereyağ hariç öbür tüm gereçleri ocağa alıp göz göz olup kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra vanilya ve margarin/tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
- İrmik harcını üzerine sıcakken döküyoruz. Birinci sıcağı çıkınca kek kalıbımızı dolaba koyuyoruz (1 gün dolapta bekletiyoruz daha lezzetli oluyor) daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip sunuma hazır hale getiriyoruz….
Not: Sosların yapışmaması için kalıbınız nemli olmalı bu yüzden kalıbı su ile elimizle ıslatıyoruz…. Afiyet olsun efenim…???????????????????????? ???? ????