Nemli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ayçiçek yağı
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2-2.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin, elerseniz ununuzu kabarması daha hoş olacaktır.)
- 1 su bardağı süt daha ek edilecek
Nemli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri ve yumurtaları beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Ne kadar çok çırparsanız o kadar hoş olur.
- Daha sonra sırasıyla süt ve yağı ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sosundan ayırıyoruz ve 1 su bardağı sütü ek ediyoruz.
- Fırın kabımızı yağlayıp harcımızı kabımıza döktükten sonra 170* de evvelce ısıttığımız fırına veriyoruz.
- 25-30dk da kürdan denetimi yaparak fırından alıyoruz.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip ayırdığımız sosu üzerine döküyoruz. Süslemesini dilediğiniz üzere yapabilirsiniz afiyet olsun.