elektronikci
FD Üye
Nemli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- ️️️4 adet yumurta
- 250 ml toz şeker
- 250 ml süt
- 250 sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2.5 su bardağı un denetimli koyun
- İstediğiniz ölçüde fındık
- 100 ml sıvı krema
- 2 paket kare çikolata
- Fındık
Nemli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım sırası ile süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu koyup tekrar güzelce çırpalım.
- Un ile kabartma tozunu da ekleyip akışkan bir kıvam elde edelim yağlanmış kalıba harcı döküp 170 derece fırında pişirelim.
- Kürdan testi ile pişirdiğimizden emin olup fırından alalım, bu ortada kremayı kaynama noktasına getirip altını kapatalım.
- İçerisine çikolataları ek edip güzelce karıştıralım, keki kalıptan çıkartıp üzerine ganajı dökelim, son olarak bol fındık serpelim.
Nemli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı