
Nescafeli Pasta Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 2 paket kedidili bisküvi (400 gram),
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1,5 çay bardağı ilik su,
- 2 tatlı kaşığı granül nescafe
- 1 su bardağı süt (200 ml.),
- 2 poşet kremşanti
- 1 paket süt kreması (200 ml.)
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 1 paket krema
- 80 gram çikolata
Nescafeli Pasta Tanımı Yapılışı
- Kedidili bisküvileri rondodan geçirerek un haline getiriyoruz.
- Pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz. 2 tatlı kaşığı granül kahveyi 1, 5 çay bardağı ilik su içerisinde eritiyoruz ve bisküvilerin.
- Üzerine ek ediyoruz, karıştırıp güzelce yoğurun elinizle.
- Hazırlanan karışımı, dilediğiniz kalıp içerisine koyun ve üzerine bir bardağın tabanıyla bastırarak yayın. (Ben kelepçeli kalıp kullandım.)
- Kremasını hazırlıyoruz; 1 su bardağı süt ile 2 poşet kremşantiyi çırpıyoruz.
- Biraz katı olacak. Kıvam alan kremşantinin üzerine süt kreması ile nescafe ek ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığınız kremayı kalıp içerisindeki tabanın üzerine boşaltıyoruz ve düzgün bir formda yayıyoruz.
- Küçük bir tencerede kremayı ısıtıyoruz. Ocaktan alıyoruz kaynatmaya gerek yok.
- İçine çikolatayı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Düzgünce soğuduktan sonra kalıba döktüğümüz kremanın üzerine yayıyoruz sosumuzu ve dolapta 4-5 saat dinlendiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
