Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı nuhun ankara irmik
- 5 yemek kaşığı toz nesguik
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sade dr oetker krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz muzlu puding
- 1 paket 65 gram istediğiniz çikolata türü
Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karıştırma kasenin içine toz krem şanti ile sütü birlikte ekleyip akabinde yoğunlaşana kadar çırpalım .
- Ardından üzerine muzlu pudingi ekleyerek tekrar çırpalım ve buzdolabında güzelce soğuyana kadar bekletelim .
- Ardından tencerenin içine sütü, toz şekeri, toz nesguiki ,irmiği ,unu, nişastayı ,kakaoyu ek ederek birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
- Ardından orta ateşte muhallebili kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Ardından ocağın altını kapatın ve tatlımızı mikser yardımıyla yüksek evrede bir dakika çırpın.
- Tatlımızı ıslatılmış slikon kalıplara sütlü tatlımızı bırakalım.
- Sütlü tatlımız soğuyunca buzdolabında en az 4 saat bekletin, vaktinizi varsa bir gece buzdolabında sütlü tatlımızı silikon kalıplarda beklettikten sonra silikon kalıplardan çıkartıp servis tabağına bırakın.
- Ardından üzerine hazırlanmış olduğunuz krem şanti ile süsleyin.
- En son üzerine çikolata ekleyerek süsleyin afiyet olsun.