Nesquikli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker (ben 1 su bardağı tercih ediyorum. daha tatlı sevenler 1, 5 biçiminde ayarlayabilir)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
- 2 yemek kaşığı nesquik
Nesquikli Kek Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük ağır bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ek edip çarpıyoruz.
- Kek kalıbını tereyağ yahut margarin ile yağlayıp kalıbımızın her yerine hafif bir un serpiyoruz. (kekimizin yapışıp yanmaması için)
- Hazırladığımız kek harcımızın yarısını kalıba döküyoruz.
- Kalan öteki yarısına nesquik ekleyip kalan harcımıza yediriyoruz ve kek kalıbına döktüğümüz harcın üstüne ek ediyoruz.
- Çatal yardımıyla istediğiniz formu verip nesquikli karışımın tabanlara inmesini sağlıyoruz.
- Evvelce ısıttığımız fırında 40 dk kadar denetimli bir formda pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi kalıptan çıkardığımızda üzerini 2-3 yemek kaşığı süt ile ıslatıyoruz.