Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap)

Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap)
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
nevsehir-tava-etli-sebzeli-kebap.jpg

Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap) Tanımı İçin Gereçler

  • 7-8 tane çarliston biber
  • 3 tane büyük uzunluk domates
  • 1 tane büyük patlıcan
  • 7- 8 diş sarımsak
  • Yaklaşık 1 kilo dana et
  • 100-150 gram kuyruk yağı+ istenilen ölçü tereyağı
  • Tuz

Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel biberlerin içini temizleyip ince bir formda 3 -4 cm uzunluğunda doğrayıp tepsinizin içine her yere eşit olacak halde serpin.
  2. Daha sonra domatesleri küp küp doğrayıp biberlerin üzerine eşit olacak biçimde dökün. Akabinde sarımsakları ince ince bıçakla kıyıp tepsinin içine eşit biçimde dökün.
  3. Akabinde patlıcanı soymadan ince ince küp küp doğrayıp her yere eşit biçimde dökün. Dana etinin küp küp küçük doğrayıp patlıcanların üzerine sırasıyla dökün.
  4. En üste kuyruk yağını ve tereyağını ekleyip en üste tuzunuzu dökün. Ben 2 tatlı kaşığı kullandım konutunuzdaki fırında 2-2,5 saat pişirin yada pide ekmek fırınlarında götürüp orada pişirtin.
  5. Şayet konutunuzda fırında pişirecekseniz alt üst ayarda 200 derecede orta ara karıştırarak pişirin. Şayet yemeği pide yahut ekmek fırınana götürüp pişirtecekseniz pişiren bireye ortada karıştırmasını belirtiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt