Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap) Tanımı İçin Gereçler
- 7-8 tane çarliston biber
- 3 tane büyük uzunluk domates
- 1 tane büyük patlıcan
- 7- 8 diş sarımsak
- Yaklaşık 1 kilo dana et
- 100-150 gram kuyruk yağı+ istenilen ölçü tereyağı
- Tuz
Nevşehir Tava (Etli Sebzeli Kebap) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel biberlerin içini temizleyip ince bir formda 3 -4 cm uzunluğunda doğrayıp tepsinizin içine her yere eşit olacak halde serpin.
- Daha sonra domatesleri küp küp doğrayıp biberlerin üzerine eşit olacak biçimde dökün. Akabinde sarımsakları ince ince bıçakla kıyıp tepsinin içine eşit biçimde dökün.
- Akabinde patlıcanı soymadan ince ince küp küp doğrayıp her yere eşit biçimde dökün. Dana etinin küp küp küçük doğrayıp patlıcanların üzerine sırasıyla dökün.
- En üste kuyruk yağını ve tereyağını ekleyip en üste tuzunuzu dökün. Ben 2 tatlı kaşığı kullandım konutunuzdaki fırında 2-2,5 saat pişirin yada pide ekmek fırınlarında götürüp orada pişirtin.
- Şayet konutunuzda fırında pişirecekseniz alt üst ayarda 200 derecede orta ara karıştırarak pişirin. Şayet yemeği pide yahut ekmek fırınana götürüp pişirtecekseniz pişiren bireye ortada karıştırmasını belirtiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.