Nevzine Tatlısı (Kayseri Yöresine İlişkin Harika Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı pekmez
- Birkaç damla limon suyu
Nevzine Tatlısı (Kayseri Yöresine İlişkin Kusursuz Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti için tencereye şeker, su ve birkaç damla limon suyunu alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamış şerbeti ocaktan aldıktan sonra yarım su bardağı pekmezi ilave ederek soğumaya bırakın.
- Uygun bir kaba tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, çekilmiş ceviz ve kabartma tozunu alarak karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru yağlanmış tepsiye aldıktan sonra, elinizle bastırıp, güzelce yayın. Ben 30×20 ölçülerinde borcamı kullandım. Hamurun tüm yüzeyini çatal yardımı ile dikey halde çizin. Ben bu sefer yatay çizikler de attım, tercihinize bağlı.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika boyunca pişirin. 10 dakika kadar birinci sıcağının çıkmasını bekleyin. Akabinde dilimleyin.
- Dilimlenmiş tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbetini düzgünce çektikten sonra üzerini tahin ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Nevzine Tatlısı (Kayseri Yöresine İlişkin Eksiksiz Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı