Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tahin
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- Toz antep fıstığı
Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayın .
- Uygun bir tencereye su ,şekeri koyup ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca yarım limonu içerisine koyup 10 dakika kaynatın.
- Ocaktan alın üzerine pekmezi ilave edin karıştırın soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun elinizle karıştırın ardından unu ilave edin yoğurun.
- Yağlanmış kare borcama elinizle tepsiye düzgün bir şekilde yayın.
- Bi çatal yardımıyla bastırarak şekil verip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp soğuk şerbet dökün.
- Şerbeti çekince keserek üzerine antep fıstığı koyup servis yapabilirsiniz afiyet olsun.