
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5/4 su bardağı un
- 1 su bardağı orta dövülmüş ceviz
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı pekmez
Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz. Kaynama noktasına geldiği vakit limon suyunu ilave ediyoruz.
- Hafif koyu kıvama gelince ocağın altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. İlk sıcaklığı geçen şerbetin için yarım su bardağı pekmezi de ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (Dut yada üzüm farketmez)
- Hamuru için; un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeyi bir kabın içerisine alın ve hepsini karıştırın (Tahini severler bir tık daha fazla koyabilir )
- kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyin (Her un kalitesi farklılık gösterebilir o yüzden yavaşça ekleyin) yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yağlanmış fırın kabınıza koyup elinizle düzeltin.
- Çatal yardımıyla şekil verdikten sonra 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti döküp beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
- İsteğinize göre tahin ve antep tozu ile süsleyebilirsiniz (Şerbet soğuk pişen hamur ise ilik olacak) afiyetle ????