Nevzine Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı tahin
- 10su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı pekmez (“üzüm pekmezi “)
Nevzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve öbür tüm materyalleri derin bir kapta karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar kopartıp oval hal verin çatalla üzerine çizikler atıp 190©° de ısıtılmış fırında 45 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbetin suyunu şekerini tencereye alıp ocakta kaynamaya bırakın kaynayınca bir dilim limon atın içerisine bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
- Limonu alıp içinden pekmezi ekleyip karıştırın.
- Fırından çıkardığımız tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin üzerini ceviz vs ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.