Nevzine Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı bardağı tahin
- 3 su bardağı un (kıvamını kendiniz ayarlayın benim hamurum tam 3 bardak aldı bardak haline yahut ebatına nazaran ölçü değişebilir)
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz (ağza gelsin)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limon
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi yahut dut pekmezi
Nevzine Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatın.
- Kaynara çıkınca limonu ekleyin ve 8 dakika daha kaynatın.
- Daha sonra altını kapatıp süratli soğuması için cam bir kaba alın ve içerisine pekmezi ekleyin soğumaya bırakın.
- Süt, tahin, sıvı yağ ve erimiş margarini bir kaba alıp karıştırın .
- Unu ,kabartma tozunu ekleyip yoğurun ve en son cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
- Çok büyük olmayan orta uzunluk bir fırın kabına güzelce yayın ve üzerine çatalla haller verip dilimlere ayırın.
- 180 derecede 40 dakika kenarları kahverengi olana kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırından alın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın .
- Soğumuş şerbeti üzerine gezdirip 2 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz ,afiyet olsun.