
New York Ceheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 1,5 paket eti burçak
- 100 gram tereyağı
- 2 yumurta
- 600 gram labne peyniri
- 400 gram krema
- 3 kaşık un
- 2 paket vanilya
- Pasta çemberi
- Ben 26 cmlik olanı kullandım
New York Ceheesecake Tanımı Yapılışı
- Bisküviyi robottan geçirin un üzere olsun.
- Başka yandan tereyağını bir tavaya alıp eritin un üzere olmuş bisküvilere güzelce yedirin.
- Sonrasında pasta çemberinin altına yağlı kağıt yerleştirin ve bisküvili harı elinizle yaydırın.
- Kaşık yardımıyla bastırarak eşit bir halde yayılmasını sağlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız tabanı evvelden ısıtılmış 160 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- Labneli harcı elde etmek için çırpıcı ile labneyi yavaş yavaş çırpalım.
- Katiyen blender kullanmayın çok da çırpmayın ki kekiniz çatlama yapmasın.
- Daha sonra yavaş yavaş öbür gereçleri katıp elde ettiğimiz harcı fırından çıkmış tabanın üstüne yayalım ve yaklaşık 40 dakika 160 derece de pişirelim.
- Dikkat edin yarım cm üstü açık kalacak formda harcı boşaltalım ki pişirirken harç akmasın.
- Pişirme mühletince fırın kapağını açmayın.
- Piştikten sonra oda ısısına geldikten sonra 6 saat buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra istediğiniz biçimde süsleyin. Ben hazır frambuaz sosu döktüm ve meyveyle süsledim.