Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

New York Cheesecake

New York Cheesecake
0
38

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
new-york-cheesecake.jpg

New York Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 250 gram petibör bisküvi
  • 120 gram tereyağ
Kreması için:
  • 900 gram krem peynir ( tuz oranı az olan markayı seçin, ben philadelphia kullandım )
  • 1 dolu su bardağı seker ( bardak ölcüsü 200ml, yaklaşık 180 gram )
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü veya 1 paket toz vanilin
  • 4 adet yumurta ( orta boy )
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
Meyve sos için:
  • 1 su bardağı çilek
  • 1/2 (yarım) su bardağı frambuaz
  • 1-2 yemek kaşığı seker ( eğer meyvenizin şeker oranı az gelirse şeker ilavesi yapın )
  • Mevsimi olmadığı için derin dondurucuda satılan meyveyi kullandım

New York Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tabanını hazırlıyoruz. Bunun için petibör bisküviyi robottan geçirelim ve erimiş olan tereyağını ilave edip tekrar çektirelim robotta.
  2. Ben pasta kelepçesi kullandım ve 24 cm çapında ayarladım ( 26 cm de olur ama pastanın yüksekliği düşük olur ).
  3. Bisküvi karışımını yağlı kağıt serdiğimiz kelepçemize dökelim ve iyice düzleşene kadar ezelim bir bardak tabanı yardımı ile. Kremamız için krem peynirimizi bir karıştırma kabına alalım ve üzerine şekeri, limon kabuğu rendesini ve vanilya özütünü koyup güzelce karıştıralım.
  4. Ardından yumurtaları tek tek ilave edelim ve biraz daha karıştıralım. Sıvı kremayı ilave ettikten sonra nişastayı da ekleyip biraz daha karıştıralım.
  5. Artık kremamız hazır ve bisküvi tabanın üzerine yavaşça ilave edelim ve üzerini bir spatula ile düzeltelim.
  6. Fırınımızı alt üst ayar 220 dereceye alalım ve sıcağa dayanıklı bir kaba şu koyup fırınımıza koyalım.
  7. Fırın yeterince ısınınca pastamızı fırına verelim ve 15 dakika 220 derecede pişirelim, ardından fırının derecesini 130 dereceye indirelim ve 45 dakika daha pişirelim.
  8. 45 dakika sonra fırını kapatalım ve fırın kapağına bir tahta kaşık koyalımki fırının sıcaklığı azalsın.
  9. Cheesecake fırında soğuyana kadar bekletilir, üzerinde çatlaklıklar oluşmasını engellemek için.
  10. Yeterince soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır. Meyveli sos için derin dondurucudan çıkardığımız ve hafif buzları erimiş olan meyveleri blend edelim pürüzsüz olana kadar.
  11. Eğer çok eksi gelirse sosun tadı biraz şeker ilavesi yapabilirsiniz. Bu tarifi şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
New York Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt