iltasyazilim
FD Üye
Niçin Dengeli Beslenmeliyiz,
Dengeli Beslenmenin Önemi,
Neden Dengeli Beslenmeliyiz
Tüm yiyecek ve içecekler hiçbir şekilde vücudumuz için gerekli tüm maddeleri içermemektedir böylece yiyecekleri gruplandırmak ve ona kadar yol almak gerekir Yiyecek ve içecekler şu gruplardan oluşmaktadır: Et, süt, ekmek ve tahıl, meyve ve sebze, şeker ve yağ grubu Bu saydığımız bütün gruplar, insan organizması için zorunlu olup, bunların dengelenmiş olarak alınması fazla önemlidir Bu yiyeceklerden herhangi birinin daha çok ya da daha az alınması, ilerde afiyet ve estetik sorununa sebebiyet vermektedir
Birçok diyet programına tarafından, gelişi güzel yapılan kilo verme gayretleri neticesinde genelde istenen netice alınamamaktadır Laf konusu perhiz programlarından sonra cisim açlık hissini aralıksız hissettiğinden, kendi koruma mekanizmalarını harekete geçirerek, eski kilonun da üzerinde bir kiloya kadar kendini ayarlamakta ve perhiz sonunda çabucak o noktaya dürüst kiloyu yönlendirmektedir Bu sebepten, vücudun koruma mekanizmasını harekete geçiren ve vücudu devamlı aç bırakarak, metabolizmayı yavaşlatan ve yağ yakma sürecini edilgen ışık halkası getiren gıda programlarından sakınmak gerekir
Burada doğru olan başvuru formu vücudun bütün fonksiyonlarının alışılagelmiş çalışabilmesini sağlayıp, metabolizmayı koruyan ve yağların azaltılarak, adale hacmini arttıran yeni bir hayat tarzına yönelmektir
Beslenmemizde, temel gıdaları hiç ihmal etmememiz gerekmektedir Bu konuda önemli olan yağ alımını yeterli ölçüde sınırlamaktır Bugün dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde halk müziği, günlük kalorilerinin %4090 ’ını yağlardan almakta ve bu nedenle şişmanlık denilen sorunu yaşamaktadırlar
Bu durumu dikkate alırsak, yağ alımınızı jurnal kalori ihtiyacınızın %2030 ’u civarında sınırlayarak, hiçbir afiyet sorunu olmadan kilo verme çabalarında sağlam adımlar atmış olursunuz
Mesela jurnal yiyeceklerimiz içinde önemli bir yer tutan ve kilo aldırıcı hiçbir etkisi olmayan salatanın içine ek edilen soslar, onu bütün bir kilo aldırıcı yiyecek haline getirmektedir
başkaca akşamları içilen bir bardak içkinin yanında alınan yağlı kuruyemişler ortalama %75 yağ içerdiklerinden zayıflama diyetlerinin baş düşmanı olabilmektedirler Örneğin bir avuç fıstık sıradan 400 kalori vermektedir Halbuki kuruyemiş alırken yapılacak minik bir akort etme bu fazla kalori alma konusunu en ince ayrıntısına kadar ortadan kaldıracaktır Bunun yerine alınacak 3 adet kestanenin yağ oranı ise yağ oranı 1 gramdan az olup, kalorisi de yalnızca 66 ’dır
Tekrar yeme alışkanlıklarımızdan olan pastadan vazgeçemiyorsanız, çikolatalı ve kremalı pasta yerine meyveli tart yiyerek bu damak tadınızı sağlayıp daha bilinçli hareket ederek yağların kalorisinden kurtulmuş olursunuz
Şimdi sıra şekere gelmektedir Bu da son derece dikkat edilmesi gereken bir maddedir Günlük yiyeceklerimizde şeker ve sözde gıdaları düşük oranda yakalamak, kilo denetim ve zayıflamada en kayda değer hususlar arasındadır Lakin burada unutulmaması gereken nokta şudur; benzer miktarda alınan yağ, söz konusu şekerin iki mislinden daha pozitif kalori vermektedir
Burada fazla önemli unsurlardan bir diğeri de lifli gıdalardır Beslenmenizde lifli gıdalara önemli bir yer ayırırsanız sayılamayacak dek çok fayda sağlamış olursunuz Örneğin lifli gıdalar sizi çoğu barsak hastalığından koruduğu gibi, kan şekerinin ve kolesterolünün de düşmesini sağlayarak kayda değer bir sağlık avantajı kazandırmaktadır Hem, lifli gıdaların birçok sindirilirken verdikleri enerjiden daha fazlasını harcatmaktadır
göze çarpan olan bir konu da ekmek hakkındaki hatalı inanıştır Ekmek önemli bir tahıl grubu yiyeceği olup, sanıldığı gibi, yenmesinin kilo aldırma açısından bir riski yoktur Yapılan diyetlerde, birçok birey, ekmek yerine peyniri seçim etmektedir Halbuki benzer miktardaki peynir, ekmeğe tarafından 5 kat daha artı kilo aldırmaktadır Fakat ekmek alımının da ölçülü, dengeli, kepekli ve koyu renk olması daha uygundur
Pirinç, makarna, tahıllar, taneli yiyecekler, sebze ve meyvelerden oluşan ve hayvani yağları azaltılmış yiyeceklerden oluşturulan menü, tatmin edici kalori alımıyla uygulandığında ve yeterli ölçüde akıcı ile (minimum iki litre) yardım edildiğinde, dengelenmiş gıda ve ideal bir yaşam biçimi için en kayda değer mesafeyi katetmiş ve bu noktadan itibaren fazla kilolarınızın atılması ve sağlıklı yaşam yolunda emin adımlar atmış olursunuz
Yeme konusunda çok manâlı bir diğer husus da yenen öğünlerin yeterince yerinde miktarda olması ve vücuda özlem sinyalleri verdirilmemesidir bununla birlikte günlük öğün miktarı da minimum 46 kez olmalıdır
Alıntı *
Dengeli Beslenmenin Önemi,
Neden Dengeli Beslenmeliyiz
Tüm yiyecek ve içecekler hiçbir şekilde vücudumuz için gerekli tüm maddeleri içermemektedir böylece yiyecekleri gruplandırmak ve ona kadar yol almak gerekir Yiyecek ve içecekler şu gruplardan oluşmaktadır: Et, süt, ekmek ve tahıl, meyve ve sebze, şeker ve yağ grubu Bu saydığımız bütün gruplar, insan organizması için zorunlu olup, bunların dengelenmiş olarak alınması fazla önemlidir Bu yiyeceklerden herhangi birinin daha çok ya da daha az alınması, ilerde afiyet ve estetik sorununa sebebiyet vermektedir
Birçok diyet programına tarafından, gelişi güzel yapılan kilo verme gayretleri neticesinde genelde istenen netice alınamamaktadır Laf konusu perhiz programlarından sonra cisim açlık hissini aralıksız hissettiğinden, kendi koruma mekanizmalarını harekete geçirerek, eski kilonun da üzerinde bir kiloya kadar kendini ayarlamakta ve perhiz sonunda çabucak o noktaya dürüst kiloyu yönlendirmektedir Bu sebepten, vücudun koruma mekanizmasını harekete geçiren ve vücudu devamlı aç bırakarak, metabolizmayı yavaşlatan ve yağ yakma sürecini edilgen ışık halkası getiren gıda programlarından sakınmak gerekir
Burada doğru olan başvuru formu vücudun bütün fonksiyonlarının alışılagelmiş çalışabilmesini sağlayıp, metabolizmayı koruyan ve yağların azaltılarak, adale hacmini arttıran yeni bir hayat tarzına yönelmektir
Beslenmemizde, temel gıdaları hiç ihmal etmememiz gerekmektedir Bu konuda önemli olan yağ alımını yeterli ölçüde sınırlamaktır Bugün dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde halk müziği, günlük kalorilerinin %4090 ’ını yağlardan almakta ve bu nedenle şişmanlık denilen sorunu yaşamaktadırlar
Bu durumu dikkate alırsak, yağ alımınızı jurnal kalori ihtiyacınızın %2030 ’u civarında sınırlayarak, hiçbir afiyet sorunu olmadan kilo verme çabalarında sağlam adımlar atmış olursunuz
Mesela jurnal yiyeceklerimiz içinde önemli bir yer tutan ve kilo aldırıcı hiçbir etkisi olmayan salatanın içine ek edilen soslar, onu bütün bir kilo aldırıcı yiyecek haline getirmektedir
başkaca akşamları içilen bir bardak içkinin yanında alınan yağlı kuruyemişler ortalama %75 yağ içerdiklerinden zayıflama diyetlerinin baş düşmanı olabilmektedirler Örneğin bir avuç fıstık sıradan 400 kalori vermektedir Halbuki kuruyemiş alırken yapılacak minik bir akort etme bu fazla kalori alma konusunu en ince ayrıntısına kadar ortadan kaldıracaktır Bunun yerine alınacak 3 adet kestanenin yağ oranı ise yağ oranı 1 gramdan az olup, kalorisi de yalnızca 66 ’dır
Tekrar yeme alışkanlıklarımızdan olan pastadan vazgeçemiyorsanız, çikolatalı ve kremalı pasta yerine meyveli tart yiyerek bu damak tadınızı sağlayıp daha bilinçli hareket ederek yağların kalorisinden kurtulmuş olursunuz
Şimdi sıra şekere gelmektedir Bu da son derece dikkat edilmesi gereken bir maddedir Günlük yiyeceklerimizde şeker ve sözde gıdaları düşük oranda yakalamak, kilo denetim ve zayıflamada en kayda değer hususlar arasındadır Lakin burada unutulmaması gereken nokta şudur; benzer miktarda alınan yağ, söz konusu şekerin iki mislinden daha pozitif kalori vermektedir
Burada fazla önemli unsurlardan bir diğeri de lifli gıdalardır Beslenmenizde lifli gıdalara önemli bir yer ayırırsanız sayılamayacak dek çok fayda sağlamış olursunuz Örneğin lifli gıdalar sizi çoğu barsak hastalığından koruduğu gibi, kan şekerinin ve kolesterolünün de düşmesini sağlayarak kayda değer bir sağlık avantajı kazandırmaktadır Hem, lifli gıdaların birçok sindirilirken verdikleri enerjiden daha fazlasını harcatmaktadır
göze çarpan olan bir konu da ekmek hakkındaki hatalı inanıştır Ekmek önemli bir tahıl grubu yiyeceği olup, sanıldığı gibi, yenmesinin kilo aldırma açısından bir riski yoktur Yapılan diyetlerde, birçok birey, ekmek yerine peyniri seçim etmektedir Halbuki benzer miktardaki peynir, ekmeğe tarafından 5 kat daha artı kilo aldırmaktadır Fakat ekmek alımının da ölçülü, dengeli, kepekli ve koyu renk olması daha uygundur
Pirinç, makarna, tahıllar, taneli yiyecekler, sebze ve meyvelerden oluşan ve hayvani yağları azaltılmış yiyeceklerden oluşturulan menü, tatmin edici kalori alımıyla uygulandığında ve yeterli ölçüde akıcı ile (minimum iki litre) yardım edildiğinde, dengelenmiş gıda ve ideal bir yaşam biçimi için en kayda değer mesafeyi katetmiş ve bu noktadan itibaren fazla kilolarınızın atılması ve sağlıklı yaşam yolunda emin adımlar atmış olursunuz
Yeme konusunda çok manâlı bir diğer husus da yenen öğünlerin yeterince yerinde miktarda olması ve vücuda özlem sinyalleri verdirilmemesidir bununla birlikte günlük öğün miktarı da minimum 46 kez olmalıdır
Alıntı *