
Niğde Tava Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 kg kuzu kuşbaşı
- 5 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 4 adet domates (Ben konserve kullandım)
- 4 baş sarımsak
- Kuyruk yağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Niğde Tava Tanımı Yapılışı
- Eti 10 dakika haşlayalım.
- Biberleri ince ince doğrayalım, sarımsağı soyalım.
- Haşlanan eti, tüm materyalleri tepsiye katalım.
- Baharatlarını atıp karıştıralım.
- Üzerine domatesi doğrayıp yayalım.
- Kuyruk yağını doğrayıp üzerine serpelim etlerin hizasına gelecek halde su ekleyelim.
- 250 derece fırında pişirelim afiyet olsun.