Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nişasta İle Açılan Börek

Nişasta İle Açılan Börek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
nisasta-ile-acilan-borek.jpg

Nişasta İle Açılan Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 tam yumurta
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4- 5 kaşık yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • (5 bardak kadar gitti)
  • Açmak için buğday nişastası
İç harcı için
  • 200 gram kıyma
  • 6 -7 tane soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşık süt

Nişasta İle Açılan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, tuzu alıp karıştırıp unu dikkatlice ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru 2 eşit kesime bölüp 10’ar beze elde edelim.
  3. Toplam 20 beze çıkıyor.
  4. Üzerlerini örtüp yarım saat bekleyelim.
  5. İç harcı için soğanı kısık ateşte kavurup kıymayı ve yağı ekleyip güzelce kavurup baharatları ekledim.
  6. Dinlenen hamurdan 1 beze alıp tabak büyüklüğünde açalım.
  7. Ardından 1 beze daha alıp tabak büyüklüğünde açalım ve üzerine nişasta serpip öbür hamuru da üzerine koyup ikisini bir açalım.
  8. Hamur üzerine sıvıyağ ve su karışımı sürdüm ben siz istediğinizi sürebilirsiniz.
  9. Kıymalı harçtan koyup saralım tepsiye dizelim.
  10. Üzeri için 1 yumurta sarısını 2 kaşık süt ile çırpıp sürelim.
  11. 180 derece fırında yeterlice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Nişasta İle Açılan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt