elektronikci
FD Üye

Nişasta İle Açılan Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 tam yumurta
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4- 5 kaşık yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- (5 bardak kadar gitti)
- Açmak için buğday nişastası
- 200 gram kıyma
- 6 -7 tane soğan
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşık süt
Nişasta İle Açılan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, tuzu alıp karıştırıp unu dikkatlice ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 2 eşit kesime bölüp 10’ar beze elde edelim.
- Toplam 20 beze çıkıyor.
- Üzerlerini örtüp yarım saat bekleyelim.
- İç harcı için soğanı kısık ateşte kavurup kıymayı ve yağı ekleyip güzelce kavurup baharatları ekledim.
- Dinlenen hamurdan 1 beze alıp tabak büyüklüğünde açalım.
- Ardından 1 beze daha alıp tabak büyüklüğünde açalım ve üzerine nişasta serpip öbür hamuru da üzerine koyup ikisini bir açalım.
- Hamur üzerine sıvıyağ ve su karışımı sürdüm ben siz istediğinizi sürebilirsiniz.
- Kıymalı harçtan koyup saralım tepsiye dizelim.
- Üzeri için 1 yumurta sarısını 2 kaşık süt ile çırpıp sürelim.
- 180 derece fırında yeterlice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.