Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nişastalı Kek

Nişastalı Kek
0
75

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Nişastalı Kek Tarifi İcin Malzemeler

*4 yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı nişasta

Uzerine;

*Biraz pudra şekeri

Nişastalı Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtalar ve şekeri iyice kopuk kopuk olana kadar cırptım 1 su bardağı sıvı yağı (ay cicek tercihimdir) ekledim
*En son kabarmış olan malzeme icine nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim
*Nişasta: hem mısır hemde buğday nişastasıyla denedim her ikisiyle de guzel oluyor yalnız mısırla birazcık daha pıtır pıtır geliyor dilinize
*Butun malzemeler karıştıktan sonra kek kalıbını margarinle iyice yağladım bir kaşık unla her yerini unladım fazla unu ters cevirip aldım
*Kalıbın orta kısmına kabarıp taşma ihtimaline karşı aluminyum folyo sardım pişince cıkardım fakat zararlı diyenler kullanmayabilirler, benimkisi kalıptan taşacak şekilde kabarmadı acıkcası
*150 derecede 40 dakika hic acmadan pişirdim kek kalıbından kolayca cıkıyor, sıcakken pudra şekerini cay suzgeci yardımıyla serptim afiyet olsun Osmancıyktaysanız cayın yanında mutlaka leblebi vardır 2019

858,505Konular
982,728Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt