Nişastalı Pamuk Poğaça (Vazgeçilmez Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 su bardağı nişasta
- 4-4,5 su bardağı un
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
Nişastalı Pamuk Poğaça (Vazgeçilmez Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık sütü yoğurma kabına alın ,üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
- Maya etkin hale geçince öbür sıvı gereçleri ekleyip karıştırın.
- Nişastayı ekleyip karıştırın.
- Unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Sonra açıp küp küp doğranmış sucuk ve kaşar peynirini ortasına koyup kapatın.
- Güzelce yuvarlayın biçim verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp büyük uzunluk çatal ile iz yapın.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine pak bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.