Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nişastalı Pamuk Poğaça

Nişastalı Pamuk Poğaça
0
36

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
nisastali-pamuk-pogaca.jpg

Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

• 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 paket kuru maya (Yaş ise 1 paket)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 çay bardağı nişasta
  • Un
İç malzemesi için;
  • Kaşar peyniri
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
  • Kekik

Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru yoğuracağım kaba 3 bardak kadar un koyup havuz yaptım. Ilık süt, toz şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekledim.
  2. Maya aktifleştikten sonra yağ, tuz, yumurta ve nişasta ekleyip hamuru yoğurmaya başladım.
  3. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için beklettim. Daha sonra mayalanan hamurumdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimle açtırdım, içine malzemesini ekleyip yuvarladım.
  4. Şekil verdiğim hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdim.
  5. Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam ettim.
  6. Üzerini örtüp 20 dakika tepsi mayası ile mayalandırdım.
  7. Tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürerek bıçakla çizikler yaptım, çörekotu ve kekik serptim.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 20-25 dakika pişirdim. Afiyet olsun. ????.
Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1.5 yemek kaşığı kuru maya1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 yumurta (Akı içine sarısı üzerine)3 yemek kaşığı şeker1.5 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un İç harcı için Lor dereotu maydanoz Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Nişastalı Pamuk Poğaça Bu türlü Yumuşaklık Bu türlü Lezzet Yok Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt (Ilık)1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı nişasta4,5 su bardağı un Üzeri için; 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Nişastalı Pamuk Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt (ılık)1 su bardağı sıvı yağ1 yumurta (sarısı dışına)2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya1 su bardağı+2 y.kaşığı nişastaYeteri kadar un(yaklaşık 5 su bardağı) İçi için Küçük bir kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Nişastalı Pamuk Poğaça (Vazgeçilmez Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı süt (ılık)1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı dolusu tuz1 su bardağı nişasta4-4,5 su bardağı un İçi için; SucukKaşar peyniri Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Nişastalı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 paket tozmaya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)2 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz1 su bardağı nişasta ( çeşit farketmez)4,5 – 5 su bardağı kadar un İç gereci: Lor – peynir –...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt