Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 paket kuru maya (Yaş ise 1 paket)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı nişasta
- Un
- Kaşar peyniri
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
- Kekik
Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğuracağım kaba 3 bardak kadar un koyup havuz yaptım. Ilık süt, toz şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekledim.
- Maya aktifleştikten sonra yağ, tuz, yumurta ve nişasta ekleyip hamuru yoğurmaya başladım.
- Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için beklettim. Daha sonra mayalanan hamurumdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimle açtırdım, içine malzemesini ekleyip yuvarladım.
- Şekil verdiğim hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdim.
- Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam ettim.
- Üzerini örtüp 20 dakika tepsi mayası ile mayalandırdım.
- Tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürerek bıçakla çizikler yaptım, çörekotu ve kekik serptim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 20-25 dakika pişirdim. Afiyet olsun. ????.