Nişastalı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tozmaya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı nişasta ( çeşit farketmez)
- 4,5 – 5 su bardağı kadar un
- Lor – peynir – patates – kıyma (İstediğinizi koyabilirsiniz)
Nişastalı Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri karıştıralım.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyelim.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra küçük modüller koparıp içine istenilen gereç koyalım.
- Yuvarlak yapıp yahut istenilen hali verip fırın tepsisine dizelim.
- 20 tane poğaça çıkıyor bu ölçülerden ????.
- 20 dakika kadar tepside mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
İnstagram hesabım @bir_anne_iki_kz. Hesabımı takip eder takviye verirseniz çok memnun olurum ????.
Nişastalı Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı