Nişastalı Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı nişasta
- 4-4.5 su bardağı un (Kontrollü koyun )
- Kaşar peyniri veya normal peynir
- 2 adet yumurta sarısı
Nişastalı Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına 2 su bardağı ılık süt, kuru maya ve toz şekeri alıp karıştıralım.
- İçerisine eritilmiş tereyağ, sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Nişastayı ekleyip kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur elde edicez ve yoğurma kabının ağzını güzelce kapatıp ılık ortamda 30 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 2-3 dk yoğuralım.
- 12 eşit parçaya bölüp elimizle açıp arasına kaşar peyniri yada normal peynir koyup güzelce kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine temiz örtü örtüp tam 20 dk dinlendirelim.
- Yumurta sarıları çırpıp üzerine kibarca sürelim.
- Ezmeden çatalla iz yapalım.
- 210 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.