iltasyazilim
FD Üye
Nişasta taşıyan Sebzeler
Çok artı yeşillik yemek, nişastası yüksek olan sebzelerin aşın tüketimini zorlaştırır Nişastalı sebze örnekleri şunlardır: Pişmiş havuç, mısır, tatlı patates, beyaz patates, meşe odunu palamudu, kestane, şalgam, su kestanesi, bal kabağı, armut biçimindeki balkabağı ve yabani havuç Tahıllar ise, arpa, karabuğday, dan, yulaf, esmer pirinç ve yabani pirinci içerir Bazı günler kahvaltıda bir su bardağı ölçüsünde yulaf ya da bir başka bütün tahılı seçebilirisiniz Öteki günlerde nişasta porsiyonunuzu akşam yemeğine saklayın
Esmer pirinç ve kara buğday gibi tam tahılları, pişirmeden önce bir gün suda bekletmek gıda değerlerini artırmaktadır Tahıl çimlenmeye başladığında bazı fıtobesin ve vitaminler aktif ışık halkası gelirler Bu şart, olağandışı hücrelerin büyümesini engelleyen enerjik phenoller için de geçerlidir Yirmi dört saat suda bekletmek, filizlenmenin ilk aşamasını başlatır, fakat filizleri görmezsiniz Ayrıca bir gün suda bekletmek pişirme süresini de kısaltır *
Çok artı yeşillik yemek, nişastası yüksek olan sebzelerin aşın tüketimini zorlaştırır Nişastalı sebze örnekleri şunlardır: Pişmiş havuç, mısır, tatlı patates, beyaz patates, meşe odunu palamudu, kestane, şalgam, su kestanesi, bal kabağı, armut biçimindeki balkabağı ve yabani havuç Tahıllar ise, arpa, karabuğday, dan, yulaf, esmer pirinç ve yabani pirinci içerir Bazı günler kahvaltıda bir su bardağı ölçüsünde yulaf ya da bir başka bütün tahılı seçebilirisiniz Öteki günlerde nişasta porsiyonunuzu akşam yemeğine saklayın
Esmer pirinç ve kara buğday gibi tam tahılları, pişirmeden önce bir gün suda bekletmek gıda değerlerini artırmaktadır Tahıl çimlenmeye başladığında bazı fıtobesin ve vitaminler aktif ışık halkası gelirler Bu şart, olağandışı hücrelerin büyümesini engelleyen enerjik phenoller için de geçerlidir Yirmi dört saat suda bekletmek, filizlenmenin ilk aşamasını başlatır, fakat filizleri görmezsiniz Ayrıca bir gün suda bekletmek pişirme süresini de kısaltır *