Noddle Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket noddle
- 10 adet mantar
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limon
Noddle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Wok tavamızda zeytinyağ ve tereyağ yavaşça kızdırılır.
- Üzerine incecik doğranmış soğan, sarımsak eklenir. Yavaşça kavrulur. Üzerine incecik doğranmış kabukları soyulmuş mantarlar eklenir. (limon suyu içinde bırakılırsa beyaz kalır).
- Bu evrede mantarların lezzetlenmesi çok kıymetli.
- Tuz ve tüm baharatlar eklenir.
- Birlikte karıştırmaya devam edilir. Salça eklenir.
- Kapya ve yeşil biberler ile domatesler de çok ince olarak doğranır ve karışıma ek edilir.
- Noddle elimizle küçük kesimler halinde eklenir ve karıştırılır.
- Üzerine silme olacak halde sıcak su dökülerek.
- Kapak kapatılır.
- Tıpkı pilav yapar üzere, suyunu çeken noddle son sefer karıştırılır ve ocaktan alınarak servis yapılır.
- Herkese afiyet olsun sağlıklı günler.