Nohut Dürüm (Vejetaryen Dürüm) Tanımı İçin Gereçler
Lavaş için;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 küp şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su
- Aldığı kadar un
- 1-1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- Sumak
- Tuz
- Limon suyu
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı konut imali biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kuru soğan
- Taze soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Limon
Nohut Dürüm (Vejetaryen Dürüm) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel maya ve şekeri suda eritin, biraz faal olmasını bekleyin.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun.
- Yoğurma süreci bitince hamurun üstünü bir bezle örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Sonra hamurdan cevizden büyük kesimler koparıp un serperek merdane yardımıyla yuvarlak biçimde tava büyüklüğünde açın.
- Yağsız tavada gerili önlü pişirin.
- Hamur bitene kadar devam edin.
- Sonra haşlanmış nohutu çatal yardımıyla diriliği biraz gidecek kadar yavaşça ezin.
- İçine limon suyu, sumak, tuz ve baharatları ekleyin.
- Soğanları ve maydanozu doğrayıp içine tuz, sumak ekleyin.
- Sosu için bir tavada salça ve yağı karıştırın.
- Hamurun üstüne evvel sosu yayın.
- Sonra nohutları koyun.
- Akabinde soğan ve maydanozu ekleyin.
- Üzerine limon sıkıp sıkıca sarın. Afiyet olsun.