
Nohut Dürüm Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr nohut
- Lavaş
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet patates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet nane
- 1 er çay kaşığı toz kırmızı biber, kimyon
- 2 çay kaşığı pul biber
- Göz kararı sumak
Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle nohutu haşlayıp kenara alın ve patatesleri kızgın yağda yeterlice kızartın.
- Sonra tencerede sıvı yağı kızdırın.
- Üzerine kırmızı toz biber, pul biber ve kimyonu ekleyerek yanmayacak halde yavaşça kavurun.
- Üzerine haşladığınız nohutu ekleyin yavaşça ezerek pişirin (hepsini ezmeyin püre olmayacak).
- Sonra salatalık gereçlerin hepsini piyazlık doğrayın ve en son sumakla yoğurun.
- Lavaşa sırası ile nohut, salata, patates ve ince kıyılmış naneyi ekleyin ve dikkatlice sarın yanında ayranla servis edebilirsiniz bu kadar kolay. Afiyet olsun.