bilgisayarci
FD Üye
Nohut Dürüm Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo nohut
- 2 bardak et suyu
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber ( gerekirse artırılabilir )
- Tuz
- Kimyon
- Bol yeşillik
- Acı biber turşusu
- Salatalık turşusu
- Kuru soğan
- Limon
- Lavaş ekmeği
- Patates kızarması
Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutumuzu akşamdan ıslatıp ,sabah suyunu değiştirerek kaynatıp yeterlice yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan nohutun suyu fazlaysa suyunu döküyoruz.
- Üzerine kemik suyumuzu koyarak kemik suyuyla da güzelcene düzgünce haşlıyoruz.
- Suyunu güzelce çektikten sonra patates eziciyle güzelce eziyoruz.
- Tavaya yağımızı koyarak ısıtıyoruz.
- Isınan yağa toz kırmızı biberimizi koyup karıştırdıktan sonra üzerine ezdiğimiz nohutları ek ediyoruz.
- Güzelce kavurduktan sonra lavaşlarımıza sararak üzerine çokça kimyon ,limon ve yeşilliklerden koyarak lavaşımıza sarıyoruz.
- Yanında patates kızartması ve ayranla servis yapıyoruz.
Nohut Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı